Innledning

Sjøbloms Forlag er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen. I denne personvernerklæringen forklarer jeg hva slags personopplysninger jeg lagrer og hvordan jeg behandler de. Denne personvernerklæringen gjelder for: https://sjoblom.no

Erklæringen gir informasjon om databehandling utført av Behandlingsansvarlig og bestemmer formålet og virkemidlene for behandlingen samt databehandling jeg gjør på vegne av mine kunder basert på deres instruksjoner.

Behandling av personlige data er nødvendig for at jeg skal kunne ivareta mine kontraktsforpliktelser og betjene deg som kunde. Personlig data kan også benyttes til følgende formål: Salg, informasjon, fakturering og bokføring.

Ved å gi meg dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Om du har innsigelser med hensyn til min behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

Opplysninger som innhentes

Hvor lagrer jeg informasjon om deg:

Underleverandører
Behandlingsansvarlig benytter seg også av tjenester levert av tredje part. Her er en oversikt over underleverandører hvor informasjon kan lagres.

Google Analytics:
Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. Besøksmønster lagres.

Azets Insight AS:
Visma Business og Azets Invoice er mitt regnskap- og faktureringssystem, og data nødvendig for bokføring lagres her. Typisk: navn/adresse/ordrer/faktura.

Bring, Azolver, Proteria og Posten Norge:
Jeg sender pakker med Bring, Azolver, Proteria og Posten Norge og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Kommunikasjon gjennom e-post og sms

Som kunde vil du motta e-post og sms rundt ditt kundeforhold. F.eks vil jeg sende deg e-post eller sms relatert til ordrer du har lagt inn, sms med sporingsnummer, ol. Dette er definert som berettiget interesse og det vil ikke bes om samtykke til.

Innsyn og retting

Du har krav på innsyn i de opplysninger som er registrert om deg. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller er ufullstendige, kan du kreve at opplysningene korrigeres i henhold til personopplysningsloven.

Oppbevaring og sletting

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra mine systemer.

Informasjon om bruk av informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin og brukes il å forbedre brukeropplevelsen. Når du besøker hjemmesiden setter jeg både midlertidige og varige informasjonskapsler. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

Følgende informasjonskapsler er i bruk i våre tjenester

Jeg benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som kunde og huske innhold i din handlekurv.

Google Analytics
Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Samtykke i bruk av informasjonskapsler

I henhold til norsk lov har du automatisk samtykket i at jeg lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.